2015 PTT Personel Alımı

PTT’de yaşanan bu skandalın kurum içerisinde çözülmesi için çalışma başlatıldı. Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ise bu duruma karşı çıkarak konuyu mahkemeye taşıdı. Olay merkez şefinin ATM'lerde bir miktar fazla para göründüğünü sanarak sayım yapması sonucunda gün yüzüne çıktı. Ancak fazla para yerine eksik para olduğu yapılan sayım sonucunda belirlendi. 10 ATM’de yapılan sayım sonucunda 9 ATM’den toplam 285 liranın kaybolduğu belirlendi.

Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı konu hakkında Cumhuriyet savcılığına şikayette bulundu. PTT’ye yüklenen Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Ankara'dan müfettiş çağırmak ya da yargıya başvurmak yerine kurum içinde kontrolörle konunun aydınlatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. 8 Haziran tarihinde Bursa Heykel PTT Merkez Müdürlüğü ATM makinelerinde bin TL kaybolmuştur diyen Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, PTT yetkililerinin konu ile ilgilenmediklerini dile getirdi. Sadece bir kontrolör marifetiyle bu parayı bulma yoluna gitmişler ve adli mercilere başvurmamışlar diyen Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Hiçbir teknik alt yapısı olmayan kontrolörün bunu çözemeyeceğini defalarca kendilerine söylediklerini dile getirdi.

Avcı, 9 ATM'de nakit paranın ortadan kaybolduğunu belirterek, son bilgilere göre diğer ATM’lerde de olması gerekenden fazla para olduğunu söyledi. PTT ATM’lerine para konulurken sadece 9 memurun görev yaptığını ve hiçbir denetim olmadığını belirten Avcı, Bu otokontrolü sağlamayanlar bugün bunu memurun başına yıkabilirler ifadelerini kullandı. Konu ile ilgili açıklama yapan PTT Başmüdürlüğü yetkilileri ise soruşturmanın sürdüğünü ve bu olayın bir işlem hatası mı yoksa personel kaynaklı bir hata mı olduğunu araştırdıklarını belirtti.