2010 KPSS Soruşturması Kapsamında 13 Öğretmen 2 TRT Çalışanı Göz Altına Alındı

2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’da 15 kişi göz altına alındı. Gözaltına alınan kişilerin 2’sinin TRT çalışanı 13’ünün de öğretmen olması herkesi şaşırttı.

Dün İstanbul’da İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 15 kişi sorgulanmak üzere Ankara’ya gönderildi. Gözaltına alınan kişilerden Şüphelilerden 13'ünün Milli eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan öğretmen ve diğer iki kişiden birinin TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde kameraman ve birinin de aynı kurumda teknik eleman olarak çalıştığı bildirildi.

Soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010 yılında yapılan KPSS’de usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülüyor. Soruşturmada şüphelilerin soruları organize şekilde ele geçirerek sınavda tam veya tama yakın puan aldıkları ileri sürülüyor. Daha önce de bir çok kişinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında dün de Ankara ve İstanbul’da 21 şüpheli gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim