İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre 48 saat süre ile 31 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulandı Dün gece sona eren bu yasağın ardından, 20 yaş altına ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek merak edilmeye başlandı.

İSTİSNALAR; İçişleri bakanlığının genelgesine göre 18 ile 20 yaş arasındaki mevsimlik işçilere özel sektörde çalıştığını belirten belge ile başvuru yapmaları şartı ile, otizm, ağır mental down sendromu olan 20 yaş altı özel gereksinim taşıyan gençlere il sınırlarında seyahatlerine ve park bahçede dolaşmasına izin verilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN SONA ERER?

20 yaş altına sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek kaç gün var? Bu konuda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Bilindiği gibi ülkemizde 10 Mart 2020 tarihinde ilk vakanın görülmesinin ardından ardı ardına bazı önlemler alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde Bilim Kurulu toplantılarında bazı öneriler Bakanlıklar tarafından uygulanıyor. Bu kapsamda Bilim Kurulu tarafından ülke genelindeki yayılımın azalmasına ve durma noktasına gelmesini ardından yasak sona ermesi bekleniyor. Ne zaman olacağı konusunda ise Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı resmi açıklamalarını takip edebilirsiniz.