Ülkemizde artan korona virüsü maalesef ikinci dalgaya başladı. Öyle ki şu günlerde 28 bin ile 30 bin aralığında her gün pozitif vaka gelirken kısmi yasaklar geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı konuşmasında yasakların artırılabileceğine yönelik sinyalleri vermişti. Basında dolaşan haberlere göre 20 farklı şehirde seyahat yasağının gelebileceği belirtiliyor. 20 farklı şehre giriş ve çıkış yasağı gelebilir. Peki bunlar hangi şehirlerdir? Hangi şehirlerde seyahat yasağı olacak?

20 Şehir Hangileridir?

  1. Edirne,
  2. Adana,
  3. Hatay,
  4. Artvin,
  5. Aydın,
  6. Çanakkale,
  7. Kırklareli,
  8. Ordu,
  9. Trabzon,
  10. Tokat,
  11. Zonguldak,
  12. Mersin,
  13. Osmaniye,
  14. Samsun,
  15. Muğla,
  16. Bursa
  17. İstanbul,
  18. İzmir,
  19. Ankara,
  20. Kocaeli

Yukarıda belirtilen liste olası seyahat yasağının gelmesi durumunda hangi şehirlere vatandaşların giremeyeceği ya da çıkamayacağı belirtilmiştir. 

Giriş Çıkışları Kapatılacak Mı?

Bilim Kurulu ilk yasakların ardından 2 hafta sonra incelemelerin yapılacağı ve tabloda her hangi bir düşüş yaşanmazsa yasakların daha da artırılacağının altını çizmişti. Buna göre bilim kurulundan henüz değerlendirme yapılmadı. Aralık ayının ilk haftasında bilim kurulu değerlendirme yapacak eğer tablo azalmazsa ya da halen artmaya devam ederse yukarıda belirtilen şehirlere giriş ile çıkış yasağının gelmesi ön görülmektedir.