Bugün karantina başatılan ve maske zorunluluğu olan iller hangileri?
Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip coronavirüs tedbirleri kapsamında illerde il umumi Hıfzıssıhha kurulları tarafından bazı tedbirler alınarak virüsün yayılmasını engellemeye çalışmaktadır. Ülke genelinde 27 ilde maske takma zorunluluğu getirildi. Bu illerde dışarıya  maskesiz çıkmak 392 TL idari para cezası ile cezalandırılacak. Kurallara uymamakta ısrar edenler için Türk Ceza Kanunun ilgili maddeleri gereğince adli işlem başlatılacak. 

İlgili Haber: Maskesiz Dışarıya Çıkmak Yasak Olan İl 27 Oldu! Cezası Ne Kadar?

YENİ TEDBİRLER AÇIKLANDI! 

20 Mayıs tarihinde başlatılacak Karantina uygulamaları ise şu şekilde açıklandı. Manisa  ili Salihli ilçesi Karaağaç Mahallesi daha önce alınan Karantina uygulaması 26 Mayıs tarihine kadar uzatılma kararı alındı.  Van Gürpınar ilçesi bir mahallede yeni Karantina uygulaması kararı verildi valilikten yapılan açıklamaya göre Edremit ilçesinde yakınlarını defin işlemi için katılan bir ailenin 3 kişi de test sonucu pozitif çıktı. ailenin yaşadığı Gürpınar'da 40 hane Karantina altına alındı. Günbaşı Mahallesi'nde testleri pozitif çıkan 14 içinde iyileştiği müjdesi geldi. Ancak Karantina çalışmaları devam edecek. Aynı mahallede 4 kişinin daha pozitif çıktı açıklandı. Şanlıurfa İli Siverek ilçesi İnanlı Mahallesi ile Eyyübiye ilçe'sine bağlı mahallelerde, Viranşehir ilçesine bağlı mahallelerde koronavirüs testi pozitif çıkması üzerine bildiren adreslerde 3 bina 14 gün süreyle Karantina başlatıldı. 

Bugün Karantina altına alınan ve maske takma zorunluluğu getirilen iller açıklandığında bu sayfa üzerinden eklemeye devam edeceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için İşin olsa sosyal medya hesaplarını takip etmek için tıklayın