Emniyet Genel Müdürlüğü her sene açık pozisyonlara göre binlerce polis alımları gerçekleştirmektedir. Üniversite mezunları için yapılmakta olan Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ilanları ile de polis alımları yapılmaktadır.

Geçtiğimiz aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan ilan ile 20. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi alımı kapsamında üniversite mezunlarından 9 bin erkek polis ve bin kadın polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Buna göre 20. dönem polis alımları sona erdi ve sonunda sonuçlar açıklandı.

YETERLİ SAYI TUTMADI

Emniyet Genel Müdürlüğü 20. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) kapsamınad toplam 10 bin kişilik polis alımı yapacaktı ancak yapılan açıklama ile bin kadın polis alımı ve 7 bin 423 polis alımı yapıldığı duyuruldu. Bna göre bin 500 kişilik polis açığı oluştu peki bu açık neden oluştu.

Bilindiği üzere alım ilanında KPSS şartı, yaş şartı ve üniversite mezuniyet şartı yer aldığı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da yaptığı açıklamasında yeterli başvurunun gelmediğini ilan etmişti. Açık kalan pozisyonlar için ilerleyen dönemlerde yeni alımlar olacaktır.

SORGULAMA EKRANI

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 10 bin polis alımı sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

https://pasonuc.pa.edu.tr/

Editör: TE Bilisim