Dünyayı etkisi altına alınan yeni tip koronavirüs'ün etkisinin ve bulaş riskinin azaltılmasına yönelik olarak pandemi kurulları gerekli olan tedbirleri almaya devam ediyor. Son olarak, il umumi Hufsıssıhha Kurulları tarafından bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulamaları daha başlatıldı. Yeni bir gelişme ise 20'den fazla ilde maskesiz dışarıya çıkmak yasaklandı. Dışarıya maske olmadan çıkanlar 392 Tl ceza ödeyecek.

MASKE KULLANIMI ZORUNLU OLAN İLLER;

Giresun valiliği belirlenen iki ana caddede maskesiz çıkmayı kısıtladı. İzmir, Adana Gaziantep illerinde yoğun olarak kullanılan yerlerde çarşıda maskesiz çıkmak yasaklandı. İl Hıfzısıhha kurulları tarafından alınan karara göre Balıkesir, Bartın, Denizli, Kastamonu, Muğla, Uşak, Kırıkkale, Rize, Kırklareli, Karabük, Tunceli, Burdur, Siirt, Sakarya, Afyonkarahisar, Adıyaman ve Muğla illerinde dışarıya maskesiz çıkmak yasak oldu ve sosyal mesafe kurallarına uygulamayanlara idari para cezası yaptırımları uygulanacak.

CAMİİLER NE ZAMAN AÇILACAK!

Maske kullanma zorunluluğu getirilmesi düşünülen bir diğer alan ise camiilerde olacak. 11 Mayıs tarihinde berber güzellik salonları, avmler açıldı. Bayram namazının camiilerde kılınıp kılınmayacağı şuanda kesinlik kazanmamada bu ihtimalin zor olduğu ifade ediliyor. Ayrıca camiilerin açıldığında uyulması gereken kurallar arasında seccade ile gidilecek maske takma zorunlu olacak. Camiilerin ne zaman açılacağı bilim kurulu toplantılarında haftaya görüşülmesi bekleniyor.

15 MAYIS KARANTİNA ALINAN İL, İLÇE MAHALLE KÖY;

Bugün itibari ile Manisa ilinde 4 mahalle 2 sokakta ve 8 apartmanda karantina devam ediyor. Kocaeli Kanıra ilçesinde ballar mahallesinde 5 günlük karantina başladı. Antalya Muratpaşa ilçesinde iki mahallede karantina uygulaması il umumi hıfsıssıhha kurulu kararı ile başlatıldığı açıklandı.