Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre YKS ve LGS sınavlarının yapıldığı günler kısıtlı sokağa çıkma yasağı uygulanacak.  Bakan Koca sosyal medya üzerinden 20 Haziran ve 27 ile 28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan LGS YKS sınavlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bilim Kurulu toplantısında da gündeme gelen konulardan bir tanesi sınavın yapılacağı günler yoğunluğun yaşamasını önüne geçmek amacıyla alınacak tedbirler oldu. Kurulun aldığı tavsiye kararının sınava giriş ve sınavdan dönüş esnasında bir yoğunluğun olmaması öğrencilerin rahatlıkla evlerine ulaşarak, öğrencilerin sınav bitiminde evlerine girebilmenin sağlanması amacıyla önümüzdeki bugün bir karar alınması bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ!

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiği konusunda açıklamasını ifade ederek, sınavın giriş çıkışlarının güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için talimat verdiğini ifade açıkladı. İçişleri Bakanlığı tarafından kısıtlamanın hangi şartlara nasıl uygulanacağı konusunda bir genelge bugün gün içerisinde açıklanacağını ifade etti.

TELAFİ EĞİTİMİ;

Diğer bir açıklama ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde 31 Ağustos tarihlerinde telafi eğitimlerini yapılacağını ve bunun zorunlu olmadığını ifade ederek, önceliğimiz sağlıktır diyerek önümüzde çok seçenek olduğunu ama sağlığın bir seçeneğinin olmadığını, eğer okulların 3 haftalık da olsa açmasın karar verseydik, çok daha fazla sorunlarının olacağını ifade edildi.

Editör: TE Bilisim