Korona virüs önlemleri kapsamında dar gelirli ailelere yardım yapılması gündeme gelmişti. Konu ile ilgili olarak ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Mart 2020’nin sonuna kadar en geç nisan ayında hesaplarda olmak üzere tespit edilen yaklaşık 2 milyon haneye biner TL’nin hesaplara yatırılacağını açıkladı. Özellikle bu zor süreçte hayata geçirilen uygulamalardan biri olan bu ödeme ile dar gelirli ailelere maddi destek yapılması öngörülüyor.

Bakan Selçuk Yardımı Açıkladı

Selçuk tarafında yapılan açıklamada “Bu süreçte de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yaptığımız ihtiyaç durumuna bağlı olarak en alt kesime acilen iki milyarlık yardımı dağıtacağız ki, bu süreçte daha dayanıklı, daha dirençli olabilsinler.

Zaten onların kayıtları var, anında transfer edeceğiz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yeni başvuru halinde, yeni bir talep geldiğinde onları da karşılayacağız. Hiçbir vatandaşımızı bu süreçte dışarıda bırakmayacağız. Tespit edilmiş, periyodik olarak yardım yaptığımız 2 milyon vatandaşımız var. İlk etapta bu hanelere biner lira verilecek" ifadelerine yer verildi. Ödemeler ise en geç nisan ayı başında hesaplarda olacak.

Kimler Yararlanacak? Başvuru Şartları Neler?

İlgili 1000 TL ödemesinden bakanlık tarafından tespit edilen ve hali hazırda sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararlanacaktır. Bu ödenekten yararlanmak isteyenler için ise başvuru hakkında Bakan Selçuk, söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını, bakanlığın bu kişileri belirlediğini açıkladı.

En Düşük Emekli Maaşı Artıyor

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi paketi kapsamında en düşük emekli maaşının da 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkacağı açıklanmıştı. Bu iyileştirmeden ise yaklaşık 650 bin emekli yararlanacak.