Ülkemizde ki işsizlik oranlarının azaltılması için Türkiye İş Kurumu yen anlaşmalar yapmakta ve kamu kurumları başta olmak üzere pek çok özel şirket ile anlaşma yapmaktadır. Bu anlaşmalar doğrultusunda İŞKUR şu ana kadar milyonlarca kişiye istihdam fırsatı sağladı. Hükümet herkesin iş bulabilmesi için önemli bir adım attı ve 3 milyona yakın kişiye istihdam fırsatı sağlanacak. Peki bu nasıl olacak?

Özel İstihdam Büroları Açılıyor

Bilindiği gibi İŞKUR merkezlerine iş bulmak isteyen adaylar giderek görüşme yapıyor. Ancak her bölgede veya yakın noktalarda İŞKUR merkezleri bulunmuyor. Bu noktalara hükümet ile anlaşmalı özel istihdam büroları açılacak. Bu bürolara iş bulmak isteyen genci, yaşlısı, işsizi herkes giderek görüşmeler yapılacak. Özel istihdam büroları ellerinde olan işler ile adayı değerlendirecek ve onların iş bulmasına olanak sağlanacak.

Bu çalışmanın gerçekleşmesi ile artık kapı kapı iş bulma derdine çare sağlanacak ve işsizler özel istihdam büroları ile yapacağı görüşmesinin ardından iş sahibi olacak. Hükümet ve özel istihdam bürolarının anlaşmasına göre 3 yıllık dönem için toplam 3 milyona yakın gence iş bulunacak. Bu sayede ülkemizde ki işsizlik oranları ciddi oranda azalacak ve ilerleyen zamanlarda tüm iş verenlere işsizler gönderilecek işsilik oranı %0'a kadar düşürülecek. Bakalım çalışmalar nasıl olacak.