Adana'da iki kadına zorla fuhuş yaptırdığı öğrenilen 2 sevgili Adana Emniyeti polis ekiplerince yakalandı. 2 kadını fuhuş batağından son anda kurtardılar.


Adana'da bir kafeteryada tanışıp, arkadaşlık kurduğu 2 kadına zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla 26 yaşındaki Ali A. ile sevgilisi 32 yaşındaki Pınar Y., Ahlak Bürosu ekiplerince yakalandı. Fuhuş batağından polis sayesinde kurtulan 21 yaşındaki M.B. ile 20 yaşındaki G.Ç., aşk yaşadıkları Ali A.'nin kendilerine şiddet uygulayıp zorla fuhuş yaptırdığını ileri sürdü.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Sarıçam İlçesi İstiklal Mahallesi'nde bir evde tutulan kadınların erkeklerle ilişkiye zorlandığı bilgisini aldı. İncirlik'teki evi takibe alan polis, erkeklerin sürekli girip çıktıklarını tespit ederek operasyon düzenledi. Eve baskın yapan ekipler, 3'ü kadın, 7 kişiyi fuhuş yaparken suçüstü yakaladı. Müşteri oldukları belirlenen 4 erkek ifadeleri ardından serbest bırakılırken, Ali A., Pınar Y., M.B. ve G.Ç. gözaltına alınarak Ahlak Bürosu'na götürüldü.

Kadınlardan M.B. ile G.Ç., Ali A. ile sevgilisi Pınar Y.'nin zorlaması üzerine fuhuş yaptıklarını söyledi. Ali A. ile sevgilisinden şikayetçi olan G.Ç., "Ali ile Afyonkarahisar'da tanıştım. Bekar olduğunu söyledi, kısa süren arkadaşlığımız sonrasında aşık oldum. Birlikte Adana'ya geldik. Bana fuhuş yaptırmaya başladı. Yapmadığım zamanlarda dövüyordu. Ayrıca, bankadan kredi çekmemi istedi. Kabul etmediğim için de işkence yaptı" diyerek şikayetçi oldu.

Adana'da tanışıp aşık olduğu Ali A. ile gezmek için Afyonkarahisar'a gittiklerini anlatan M.B.'nin ise ifadesinde, şöyle dedi:

"Afyon'a giderken yakın akrabası olduğunu söylediği Pınar da bizimle birlikte geldi. Meğer ikisi gerçekte sevgiliymiş. Bilmiyordum, orada ikimize birden fuhuş yaptırmaya başladı. Sonra G.Ç. de aramıza katıldı. Adana'ya döndük, aynı evde bizi zorla tutuyor, eve getirdiği erkeklerle ilişkiye zorluyordu. Babamdan kalan 3 bin 500 lirayı Ali zorla aldı. Karşı çıktığım zaman da bana işkence yaptı."

Para karşılığı fuhuş yapmak, aracılık etmek ve yer sağlamak suçlarından poliste kaydı bulunan Pınar Y. ile sevgilisi Ali A. insan ticareti iddiasıyla tutuklandı. M.B. ve G.Ç. sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Editör: TE Bilisim