Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin bölümü aracılığı ile geçtiğimiz hafta ilan edilen duyuru da kadın ve erkek olmak üzere toplam 2 bin 650 kişilik Astsubay alımı yapılacağı belirtilmişti. Sonun da merak ile beklenen sonuçlar açıklandı ancak adaylara yeterli bilgi verilmemesi ile pek çok kişi sosyal medya aracılığı ile yardım almaya çalışmaktadır.
Bu yazımız aracılığı ile sizlere Jandarma Genel Komutanlığı 2 bin 650 astsubay alımı hakkında en çok sorulan soruların cevaplarını derledik.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ön Başvurusu Kabul Edilenler Çağrılacak Mı?

Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklama ile 10 katı aday çağrılacağı belirtildi. Yani 2 bin 650 kişilik astsubay alımı için 26500 aday çağrılacak. 26 bin 500 adaydan daha fazla ön başvurusu kabul edilen kişi varsa tüm adaylar çağrılamayabilir.

Çağrıları Nasıl Kontrol Edeceğim?

Bir diğer çok sorulan soru ise yeni çağrıların nereden duyurulacağıdır. Buna göre adaylar ön başvurularının kabul edilip edilmediği sayfayı aralıklarla kontrol edilerek yeni çağrıları öğrenebilir.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak

Ön başvurusu kabul edilen adayların tamamı ödeme yapmaya çalışmaktadır ancak Jandarma Genel Komutanlığı çağrı yapılmadan adayların ödeme yapmaması gerektiğini duyurdu. Ön başvurusu kabul edilen ve çağrısı yapılan adaylar bireysel ekranlarında ki bilgiler doğrultusunda ödemelerini yatırabilir.

Ön Başvurunuz Kabul Edilmiştir Yazıyor Ne Yapmalıyım?

Ön başvurusu kabul edilen adayların çağrılma olasılığı bulunuyor demektir. Adayın aynı sayfayı aralıklarla kontrol etmesi gerekmekte ve çağrıyı alması ile ilgili ekranları aracılığından ödemesini yapması gerekmektedir.

TÜM ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim