Emniyet Genel Müdürlüğünün Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında toplam 2 bin 500 kişilik polis alımı yapması bekleniyordu ve ilan ne zaman yayımlanacak diye adaylar meraklı şekilde beklerken sonunda müjdeli haber geldi ve ilan yayımlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilan doğrultusun da lise mezunu toplam 2 bin 500 kişilik polis alımı yapılacağı duyuruldu. Önlisans mezunu adayların büyük tepkisini çeken bu ilana adaylar başvuru yapabilecek mi? Yoksa sadece lise mezunları mı başvuru yapabilecek.

Önlisans Mezunları Başvurabilir Mi?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru da 2 bin 500 kişilik kadın ve erkek polis alımı yapılacağı duyuruldu. Aranan şartlar incelendiğinde adayın lise mezunu ya da lise 4. sınıf öğrencisi olması gerektiği belirtildi.

Aranan şartlar ibaresinde en az lise mezunu yazısı bulunmadığı ve lise mezunu şartı koşulduğu için Polis Meslek Yüksek Okulu alımlarına başvuruları ancak lise mezunları ya da lise son sınıf öğrencileri yapabilecek. Yani önlisans mezunu adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yakın zamanda yapılacak olan 2 bin 500 kişilik polis alımına müracaat edemeyecektir.

2 BİN 500 POLİS ALIM İLANI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ