Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile Polis Amirleri Eğitim Merkezi için ilan yayımlandı. Yayımlanan ilan da PAEM için 2 bin 200 kişilik komiser yardımcısı alımı yapılacağı duyuruldu.

Ancak PAEM ilanında her hangi bir detay, kılavuz ve aranacak şartlar gibi detaylar belirtilmemişti. Polis Akademisi Başkanlığının yakın zamanda yeni bir ilan daha yayımlaması beklenirken geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanda düzeltmeye gidildi ve merakla beklenen diğer şartlarda açıklandı. Buna göre Polis Amirleri Eğitim Merkezinde eğitilmek üzere 2 bin 200 komiser yardımcısı adayı alınacağı açıklanırken başvuru şartları, aranacak şartlar, kimler başvurabilir gibi detaylarda belirtilmiş oldu.

ARANACAK ŞARTLAR

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2) Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
3) KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri almış olmak. Şehir ve vazife malulü çocukları için KPSS 63 ve üzeri almış olmak.
4) 301/01/1989 tarihi ve sonrası doğmuş olmak.
5) Sağlık sorunu bulunmuyor olmak
6) Kusuru olmamak

BAŞVURU TARİH VE DETAYLARI

Buna göre başvurular 17 Temmuz 2017 tarihinde başlayıp 2 Ağustos 2017 tarihinde sona erecektir. Adayların sınav ücreti olan 75 TL'lik ödemeyide yapması gerekmektedir. İlanı incelemek isteyenlerin aşağıda ki linkleri takip etmesi gerekiyor.

2 BİN 200 KOMİSER YARDIMCISI İLANI İÇİN TIKLAYINIZ
RÜTBELERE GÖRE KOMİSER MAAŞLARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim