Ramazan bayramında hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak? 19 Mayıs ile Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı detayları belli olmaya başladı. Hürriyet Gazetesinin yaptığı bir habere göre normalleşme takvimi 4 aşamalı olacak. Bayram sonuna kadar devam edecek.

Türkiye geneli vaka tablosuna göre kısıtlamaların Haziran ayında son bulması bekleniyor. 19 Mayıs salı günü ile birlikte hafta sonu kısıtlamanın uygulanması bekleniyor. Ramazan Bayramında 23 mayıs arefe günü ile 26 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor.

LOKANTA, CAFE VE PASTANELER NE ZAMAN AÇIKLACAK?

15 Haziran tarihinde bir çok uygulamada adımlarına atılması bekleniyor. Bilindiği gibi adliyelerde duruşmalar ve icra işlemleri 15 haziran tarihine kadar durdurulmuştu. Sınırlı saat ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak ilk etapta pastane, cafe restoranların açılması bekleniyor.

LUNAPARKLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Tolu yaşam alanlarından gösteri merkezleri, spor salonları, konser alanları lunapark gibi alanlar için Eylül ayında açılabileceği ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 1 Haziran tarihinde okulların açılabileceği şekilde bir hazırlık yaptıklarını ifade etti. Okullar sadece vakanın az görüldüğü yerlerde de açılabilir.