Geçtiğimiz sene Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile 18. dönem POMEM için 10 bin polis adayı alımı yapıldı ve alımda KPSS şartı arandığı gibi mezuniyet şartı lisans düzeyindeydi. Çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler ile bir ay sonra 19. dönem'de en az lise mezunu ve KPSS şartı olmadan 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapıldı.

Alıma büyük ilgi duyuldu ve toplam 285 bin adayın müracaat ettiği öğrenildi. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin belirttiği KPSS şartı kaldırılmaması itirazı ile yüzlerce imza toplandı ve Anayasa Mahkemesine müracaat edildi. Yapılan müracaat ile tekrar KPSS şartının getirilmesi gerektiği belirtildi.

Anayasa Mahkemesinde Görüşme Yapılıyor

Mülakat tarihlerinin hala belli olmadığı ve binlerce adayın beklediği açıklama henüz yapılmamışken Anayasa Mahkemesinde milletvekillerinin itirazı devam ediyor.

Milletvekillerinin toplamış olduğu itiraz imzası ile Polis Özel Harekat alımına tekrar Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı getirilmesi istenmekte ve belirlenmiş olan asgari puanın üzerinde puan almış olan adayların başvurularının kabul edilmesi istenmektedir.

Anayasa Mahkemesinden her türlü sonuç çıkabileceği için henüz Polis Özel Harekat alımı mülakat tarihleri belli olmadı. Polis Akademisi Başkanlığı AYM'nın PÖH alımı hakkında duyuru yapmasını bekliyor. Eğer AYM milletvekili imzalarını ve itirazlarını kabul eder KPSS şartını tekrar getirebilirse bundan sonra ki alımlar KPSS şartı ile yapılabileceği gibi bu alımlarında iptali istenebilir. Gelişmeleri sizlere aktaracağız.
Editör: TE Bilisim