Ülkemizde bir numara ile başlayan ve üç haneli olan telefon numaralaruı devlete ait kamu kurumlarına yönelik faaliyet göstermektedir. Türkiye'de en çok aranan üç haneli numaralardan bir tanesi 182 olarak bilinmekte olup bazen vatandaşları 182'den de arayabilmektedirler. Peki 182 nedir, 182'den aradılar 182 numarası kime aittir? MHRS nedir? İşte bu soruların tamamının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

182 Nedir?

ALO 182, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulmuş hastanelere randevu alma operatörü telefon numarasıdır.

Cep telefonundan ya da sabit telefonlardan ücretsiz bir şekilde 182 numarasını arayarak Türkiye'nin istediğiniz il ya da ilçesinde istediğiniz bölüm, hastane, doktor için uygun güne randevu alabilirsiniz. Sadece üniversite hastanelerine randevu verilmemektedir çünkü üniversite hastaneleri kendi randevu sistemi ile çalışmaktadır.

MHRS Nedir?

MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'nin kısaltmasıdır. Yani internete MHRS yazarak karşınıza çıkan internet sitesi üzerinden de hastanelere randevu alabilirsiniz.

182'den Aradılar, Kime Ait?

Vatandaşları bazen 182 numarası arayabilmektedir. Özellikle 182 telefon numarasından haberi olmayanlar merak etmektedir. 182 telefon numarası Sağlık Bakanlığına ait operatördür. Eğer sizi 182'den aradılarsa rahatlıkla açabilirsiniz. Çok yüksek ihtimal size oluşturduğunuz yarın ki randevu için bilgi verilecek, gidecekseniz 1'e gitmeyecekseniz 2'ye basın gibi tuşlamanızı isteyecektir. Bu sayede randevuya gitmeyecek olan hastaların randevuları silinmekte ve farklı kişilerin randevudan yararlanılması istenmektedir.