19 Mayıs salı günü dahil olmak üzere dört günlük sokağa çıkma yasağı 15 ilde uygulanacak. Cumartesi ve pazar günü bakkal ve marketler kapalı olmasına karar verilmişti. 18 Mayıs marketler saat kaçta açık olacak belli oldu. Bim, A101, Şok gibi perakende satış mağazalarının açılış ve kapanış saatleri detayları şu şekilde olacak.

MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ;

İçişleri bakanlığı 81 il geneline göndermiş olduğu genelgeye göre kısıtlamanın 3. gününde marketler saat 10:00'da açılacak. Akşam ise 16:00 saatinde kapanacak. 20 Yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlar market alışverişi yapamayacak. Bunun dışındaki kişiler sadece yürüme mesafesine giderek sadece zorunlu olan ihtiyaçlarını alabilecek. Araba ile alışverişe gidilemeyecek. Belirtilen saat aralığında marketler online alışveriş yapan gıda tatlı satıcıları, paket dağıtım satıcıları yapabilecekler. Sipariş alabilecekler.

AÇIK OLACAK YERLER;

18 Mayıs bankalar açık mı? Türkiye Bankalar Birliğinden yapılan açıklamaya göre 15 ilde kamu ve özel bankalar kapalı olacak.Diğer illerde hizmet verebilecekler. vatandaşların fatura ödemesi ve ödeme emri gibi bankacılık işlemleri için çarşamba gününden itibaren devam edecek. Kamu ve özel sağlık kurumları kapalı olacak. Veteriner klinikleri, hayvan hastanesi ve eczaneler açık olacak. Zorunlu kamu görevi sürdüren kurumlar, acil çağrı merkezleri, Afad, göç idaresi Ptt kurumları açık olacak. BİM, Şok, A101 perakende satış mağazaları 18 mayıs pazartesi günü saat 10:00’da açılacaklar ve 16:00’a kadar açık kalacaklar.

İŞİN OLSA