Taşeron kadro düzenlemesinin yasallaşmasının ardından 2 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlayan süreçte son aşamaya gelindi. Adaylar başvuru işlemlerinin ardından tespit ve değerlendirme komisyonlarınca başvuru şartlarını taşıyan adaylar yazılı sınava alındılar. Adaylara Mart ayı itibari ile başvuru sonuçlarının açıklanması ile yazılı yada sözlü sınavları yapılmaya başlandı. Bazı kurumlar sınavları değerlendirerek sonuçları adaylara duyurmaya başladı. Hangi kurumlar yada bakanlıklar taşeron kadro sınavını açıkladı. İşte detaylar.

İŞKUR'da KADRO SINAV SONUÇLARINI AÇIKLADI

İşkur Genel Müdürlüğü 3 farklı unvanda sınava alınan adaylar; güvenlik, temizlik ve aşçı kadrolarındaki adaylardan toplamda 98 kişi kadro hakkı elde etti. Sınav sonuçlarına göre kazanamayan aday olmadı. 

DİYANET KADRO SINAV SONUCU

Diyanet İşleri Başkanlığında taşeron işçi olarak çalışmakta iken sürekli işçi olarak devlet kadrosuna geçişi sağlanacak olan işçiler belli oldu. Buna göre DİB kadro sonuçlarına göre 208 işçi sınavı kazandı. İtiraz süresinin tamamlanmasının ardından kesin listeler açıklanacak ve adaylar kadroya geçiş için yeni bir duyuru yayımlanacak.

Yukarıda açıkladığımız bakanlıklar dışında bir çok belediye, üniversite, kurumlar ile bakanlıkların sınav süreci tamamlandı ve sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. İşin olsa ekibi olarak açıklanan kurumları adaylara duyurmaya devam edeceğiz.