Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan yargı reformu belgesine göre; vatandaşların ev araba alımı vekalet işlemleri sözleşme yapımı gibi işlemleri daha kolay gerçekleştirmeleri adına Türkiye genelinde nöbetçi noter uygulaması getirildi.

Tıpkı nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlik uygulaması ile vatandaşlar açık noterden hafta sonu işlem yapabilecekler. Görevli notere giderek buralarda resmi işlemlerini nöbet sitminin getirdiği faydalar sayesinde vatandaşlar işlemlerin zaman kaybetmeden yapabilecekler. İş dünyasının cumartesi günleri açık olması noterlik uygulaması ile birlikte canlılık sıralamasında beraberinde getirdi. Fakat geçtiğimiz aylarda Türkiye'de yaşanan koronavirüs vakalarının nöbetçi noter uygulamasını bir müddet askıya almasına neden oldu. 18 Temmuz 2020 Cumartesi nöbetçi noter var mı? Hafta sonu nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu diye soranlar için gelişmeler şu şekilde olacak.

NÖBETÇİ NOTERLİK NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Şu anda covid-19 virüsü nedeni ile geçici süreliğine nöbet uygulanmayacak. 11 Mayıs 2020 tarihinde yapılan açıklamaya göre noterler daha önce tek-çift esasına göre çalışmakta iken, 12 Mayıs 2020 salı gününden geçerli olarak normal mesai saatlerinde hizmet vermeye başladılar. Türkiye Noterler Birliği resmi duyurusuna göre ülkemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında nöbetçi noter uygulaması ikinci bir karara kadar ertelendi. Hafta içi noterlik hizmetleri ise herhangi bir değişiklik uygulamadan hizmet vermeye devam edecek. Bu sebeple 18 Temmuz 2020 cumartesi ile 19 Temmuz 2020 pazar günü açık noter olmayacaktır. Nöbet sistemine geçildiğinde İşin Olsa sitesi üzerinden gelişmeye aktarmaya devam edeceğiz

Editör: TE Bilisim