Müslimaların en özel günlerinden bir tanesi olan cuma'ya saatler kala Diyanet İşlerinden son dakika açıklaması geldi. Cuma namazı hutbesi konusu açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 17 Temmuz 2020 cuma hutbesi açıklandı! Diyanet Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Her hafta cuma günü tüm Türkiye genelinde 81 il ve 900 den fazla ilçenin tamamında tüm camilerde görevli olan din görevlileri tarafından cuma hutbesi okunuyor.

17 TEMMUZ CUMA HUTBESİ NEDİR?

Bilindiği gibi Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan cuma namazı koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafe dikkat edilerek ibadetler idrak edilmeye devam ediyor. Diyanet hutbe konusunu daha önceden hazırlayarak Türkiye geneline aynı hutbe okunması için gönderiyor. Diyanet işleri başkanlığının resmi internet sitesinden de bu hutbe açıklanarak okumak isteyenlerin bilgisine sunuluyor. 17/07/2020 tarihli hutbe konusu kurban olacak. kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş konusu işlenecek. Ayrıca Diyanet İşleri Vakfı tarafından vekalet yoluyla kurban kesmek isteyen vatandaşlar için tüm Türkiye genelinde ve Türkiye dışında kesimler gerçekleştiriliyor kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

17 TEMMUZ CUMA SAATLERİ NEDİR!

Ankara, İzmir, sitanbul, Bursa, Kocaeli gibi büyükşehirlerde ve illerde cuma namazı saat kaçta kılınacak merak edilen sorular arasında yer alıyor. 

Ankara: 13:00'da, Adana: 12:50'de, istanbul 13:15'te, İzmir 13:23'te, Bursa 13:15'te, Kocaeli ilinde ise 13:11'de olacak. Diğer illerdeki cuma saatleri için https://namazvakitleri.diyanet.gov.tr/tr-TR

DİYANET VEKALET KURBAN ÜCRETLERİ NE KADAR?

2020 kurban bayramında vekalet ile kurban bedelleri açıklandı. Kurban kesin bedeli, yurt içinde 975 TL olacak. yurt dışında ise 825 Tl olacak. 2020 vekalet ile kurban kesim toplantısında konuşma yapan Prof. Dr. Ali Erbaş kurban ücretlerini açıkladı.