Emniyet Genel Müdürlüğü trafik kazalarının önüne geçmek için yurt genelinde bir çok noktada çevirme uygulamaları yaparak araçların trafiğe uygun olup olmadığını incelemektedir. Özellikle kış aylarının gelmesi ve kazaların daha da yükselmesinden dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü faaliyetlerinin artırdı ve 4 günlük raporunu kamuoyuna paylaştı. Sadece 4 günlük süreçte 17 binden fazla kişiye trafik cezası kesildi. Kış lastiği cezaları da kesilmektedir. Buna göre kış lastiği tüm araçlarda zorunlu mu?

Kış Lastiği Her Araçta Mı Zorunlu?

Kamuoyunda hususi ya da ticari araçların kış lastiklerine ilişkin bir çok farklı bilgi yer alıyor. Buna göre Resmi Gazete de otomobil, kamyon, çekici, otobüs, tır, tanker, kamyonet, minibüs gibi araçların tümünün kış lastiği takmak ve araçlarda bulunan yedek lastiklerinde kış lastiği olması gerektiği belirtilmiştir.

Yukarıdaki ifadede de belirtildiği gibi araçların üzerlerinde bulunan tüm lastiklerin kış lastiği olması gerektiği hatta yedek lastiklerinin de kış lastiği olması gerektiği belirtilmektedir. Polis ekipleri çevirmelerde lastiklere cihazla kalınlığı için bakmakta eğer uygun değilse şoföre cezai işlem uygulanmaktadır. 4 günlük faaliyet raporunda Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik birimi 197.941 inceleme yaptı, 17.439 kişiye cezai işlem uyguladı. Bu cezaların 768'inin kış lastiği kullanmamasından dolayı olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra araçta olmaması gereken parça, egzos değişimi, emniyet kemeri takmamak, ruhsatta yer alan renkten farklı bir renkte aracın çıkması gibi durumlardan dolayı cezalar kesinlmiştir.