Daha önce açıklanan kamuya alınması planlanan 1670 şehit, gazi ve gazi yakını için atamalar gerçekleşti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bulunduğu kura çekimi atamasıyla beraber 1670 şehit yakını kamuya istihdam edildi.

 

Kamuya bin 670 şehit, gazi ve gazi yakını istihdamı yapıldı. Başbakan Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca kura çekimi yapıldı. Gerçekleştirilen kura çekimiyle birlikte bin 670 şehit, gazi ile gazi yakınlarının ataması gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Törenin açılışında bir konuşma yaptı. Bakan, konuşmasına başlamadan önce geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da terör örgütünün şehit ettiği polislerimiz için, duygusal bir açıklama yaptı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, sabah yapılan kura çekimiyle birlikte bin 950 engelli vatandaşın kamuya alımının gerçekleştirildiği hatırlattı. Engelliler için yapılan bu istihdamların AK Parti Hükümetinin başarılarından biri olduğunu dile getiren Soylu, atama programına katılan engelli vatandaşların gözlerindeki o mutluluk her şeye değer dedi. Bakan'ın Bu konuşmasından hemen sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla birlikte Bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atamaları yapıldı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da atamalardan sonra açıklmalarda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu yaşanan bu mutluluk karşısında konuşmakta zorlandığı göründü. Kamuya atanan Bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ise atamalardan sonra hüzünlü bir mutluluk yaşıyorlardı. kiminin mutluluktan gözlerinde yaşlar, kimi ise ayağa kalkarak yanındaki sevdiklerine sarıldı.

Editör: TE Bilisim