Ülkemizde uzun yıllardır yaşanan terör saldırıları ile birlikte birçok kişi şehit olurken birçok kişide Gazi olmuştur. her ne kadar da olsa şehit ve gazi ailelerinin acılarını dindirmeye yetmese de, son günlerde açıklanan şehit ve gazi yakınlarının devlet bünyesinde birçok kurumda iş imkanları sunulacak haberleri büyük bir sevinç yaşatmıştı. Açıklanan sayının 1641 olması her ne kadar az bulunsa da yine de birçok ailenin beklemiş oldu o iş fırsatının önünü açmaya yeterdi.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan 1641 şehit yakını ve Gazi ile gazi yakınlarının atamaları 14 ocak cumartesi günü yapıldı. Gazi ve gazi yakınları ile birlikte Şehit yakınlarının atama kura çekilişleri sonuçları belli oldu. İşte beklenen şehit yakınlarının yanı sıra gazi ve gazi yakınlarının çekiliş sonuçları.

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden ataması yapılan 1641 şehit yakını ve Gazi ile Gazi yakını atama sonuçlarını duyurdu. atama tercihi yapılan hak sahiplerinin sonuçlarını öğrenebilir ve deri için tek yapmaları gereken aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak atama kura sorgu ekranı üzerinden TC kimlik numarası ile anında sonuçları öğrenebilirler

http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx