Ülke genelinde yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Dün gerçekleşen yoğun kar yağışı bazı bölgelerde etkisini daha çok göstermeye başladı. Dün yaptığımız haberde 10 ilde eğitime 1 günlük süreyle ara verildiğini, okulların tatil ilan edildiğini aktarmıştık. Ülke genelinde bugün daha fazla yağışın söz konusu olması nedeniyle toplamda 16 ilde 27 aralık 2018 tarihinde okullar tatil ilan edildi.

27 aralık 2018 kar tatili olan iller listesinde toplamda 16 il bulunuyor ve buralarda aşağıda belirtilecek detaylarda okullara 1 günlük süreyle eğitime ara verilmesi kararı uygulanıyor. İşte Türkiye' nin dört bir yanından 27 aralık kar tatili olan iller listesi...

Çorumda okullara kar tatili

Çorum'un Sungurlu ve Alaca ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullara 1 günlük tatil uygulanacak.

Samsun buzlanma tehlikesi

Samsun'un Havza ilçesinde buzlanma tehlikesi nedeniyle taşıma merkezli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilecek.

Tokat buzlanma tehlikesi

Tokat' ta çok sayıda yolun ulaşıma kapanmasının ardından çalışmaların yapılıp, yolların ulaşıma açıldığı bilgisi verildi. Buzlanma tehlikesi nedeniyle Başçiftlik ve Reşadiye ilçesi ile Erbaa ilçesine bağlı Gökal beldesi bölge okullarında eğitime 1 gün süreyle ara verilecek.

Giresun' da yoğun yağış ve buzlanma tehlikesi

Konuya yönelik olarak valilik tarafından yapılan açıklamada Alucra ilçe merkezi ve bağlı tüm köy okullarında, Çamoluk ilçe merkezi ve tüm köy okullarında, Bulancak ilçesine bağlı tüm köy okullarında (Yalıköy Şehit Pilot Teğmen Barış Çakır İlk/Ortaokulu Hariç),Dereli ilçesine bağlı tüm köy okullarında,Doğankent ilçesine bağlı tüm köy okullarında, Keşap ilçesine bağlı Çamoluk köyünde bulunan Çamoluk ilkokulu, Şebinkarahisar ilçe merkezi ve köy okullarında eğitime ara verileceği duyuruldu.

Rize - İkizdere

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Rize' nin İkizdere ilçesinde ilk ve orta derecedeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verileceği aktarıldı.

Tunceli' de eğitime kar engeli

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada " Kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde;Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde;Tunceli-Merkez, Hozat, Nazimiye, Mazgirt, Pülümür ve Ovacık ilçelerinin tamamında;Çemişgezek ve Pertek ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamında olan yerlerde " ifadeleri kullanılarak 27 Aralık 2018 tarihi itibariyle 1 günlük eğitime ara verileceği duyurusu gerçekleştirildi.

Sivas' ta etkili ve yoğun kar yağışı

Valilik tarafından yapılan açıklamada Sivas genelinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle tatil uygulanacağı aktarıldı.

Malatya ilçelerinde kar tatili

Malatya için Hekimhan, Arapgir, Kuluncak ve Pütürge ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

Kahramanmaraş yoğun kar yağışı alıyor

Kahramanmaraş yoğun kar yağışı nedeniyle Göksun ilçesinde eğitime 1 gün ara vermek durumunda kaldı. Konuya yönelik olarak valilik tarafından açıklama yapılarak ilçede okulların tatil edildiğini aktardı.

Gümüşhane kara teslim oldu

Gümüşhane' de il merkezinde ve ilçelerde eğitim-öğretim için 27 aralık 2018 itibariyle kar tatili olan iller listesine katıldı. Şehir merkezinde ve ilçelerde okullar 1 gün süreyle tatil ilan edildi. Diğer bölgeler için tuzlama ve yol açma çalışmaları büyük bir özveriyle yürütülerek problem ortadan kaldırılıyor.

Kırıkkale' de kar tatili

İl merkezi ve tüm ilçelerde eğitime 1 günlük süreyle ara verilmiştir.

Amasya

Amasya' da ilk ve orta derecedeki okullarda eğitime 1 gün süreyle tatil uygulanacak.

Aksaray

Aksaray' da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle tüm il genelinde okullara tatil ilan edildiği aktarıldı.

Bingöl

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada " Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Karlıova, Adaklı, Kiğı ve Yedisu ilçelerimizde tüm ilk ve orta dereceli okullarda, il merkezi ve Yayladere ilçelerimizde ise eğitim ve öğretime taşımalı katılan öğrencilerimiz için 27 Aralık 2018 Perşembe günü (1) gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir. " ifadeleri kullanıldı.

Adana - Tufanbeyli

Adana' nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun yağış nedeniyle kar tatili olan iller listesine katılarak eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.