Eğitime 16 ilde ara verildi

Yoğun kar yağışı birçok şehri etkisi altına aldı. Özellikle ülkemizin doğu Anadolu kesiminde eğitim öğretime ara verildi.

İşte eğitime ara verilen 16 il!

Sivas

Olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle Sivas’ın Yıldızeli ve Gürün ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Gürün’de olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kaymakamlık yaptığı açıklamada ilçede kar ve tipinin ulaşımı engellemesinden ötürü taşımalı eğitime 1 gün ara verildiğini kamuoyuyla paylaştı. Gürün’de olduğu gibi Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde de eğitime bir gün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı açıklamada kar, buz ve don olayları neticesinde ilçe merkez ve köylerinden taşıma kapsamındaki öğrenciler için Cuma günü tatil ilan edilirken diğer öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi kararlaştırıldı. İşte kar tatili olan iller listesindeki diğer il ve ilçelerimiz...

RİZE
Rize’de etkisini sürdüren olumsuz hava şartlarından dolayı, İkizdere ilçesinde eğitime yarın ara verileceği duyuruldu.
İlk ve ortaöğretimde eğitime yarın ara verileceği valilik tarafından duyuruldu.

EĞİTİM VE ÖĞRETİME ARA VEREN İL VE İLÇELERİMİZ

Erzurum genelinde eğitime bir gün ara verildi.

Bingöl, il merkezi başta olmak üzere Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerinde tüm özel, örgün ve yaygın tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi.

Van’ın Başkale ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Karaman valiliğinin yaptığı açıklamaya göre il merkezi ile bağlı köylerdeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının cuma günü tatil olacağını duyurdu. Elazığ’da il genelinde aşırı buzlanma ve don olayı beklendiğinden yarın eğitime bir gün ara verildiği valilik tarafından duyuruldu. Ardahan’da İl milli eğitim müdürünün yaptığı açıklamada yoğun kar yağışından dolayı bazı köy yollarının kapandığı ve dolayısıyla eğitimin olumsuz etkilendiği açıklandı. Bu yüzden yarın il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Bayburt valiliğinden yapılan açıklamada kar ve olumsuz hava koşullarından dolayı Cuma günü eğitime ara verileceği duyuruldu.

EĞİTİME ARA VERİLEN DİĞER İL VE İLÇELERİMİZ
Gümüşhane
Hakkari- Yüksekova
Muş-Varto
Erzurum
Kayseri
Malatya; Doğanyol-Kuluncak ve Pütürge
Nevşehir; Kozaklı-Derinkuyu

Editör: TE Bilisim