Türkiye genelinde evde bakım maaşı yatan iller 15 Ekim 2019 tarihi itibari ile hangileri. En güncel liste belli oldu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılan başvurular ile hak kazanan vatandaşlara ödeme sağlanan evde bakım parası önemli bir destek sağlamaktadır. 1 Temmuz tarihi itibari ile 1383 TL olan evde bakım maaşının 2020 yılı ocak ayından itibaren memur maaşı oranında artış ile ödeme yapılması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Bakıma muhtaç olan kişilere onlara bakan yakınlarına verilen hizmetlerden bir tanesi olan bakım maaşı için bazı başvuru şartları bulunuyor. Bunlardan bir tanesi hanede gelir kriterine göre Ocak ayından itibaren 1219 TL olan ve 4 kişilik evde 4 bin 876 Tl altı olan evde bakım maaşı alınabiliyor. Diğer başvuru şartlarına sahip adaylar Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvuru yapabilmekteler.

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER;

Adayların 1 tane fotoğraf, hastanın ve engellik durumunu belgeleyen sağlık kurulu raporu, İl veya ilçe tarım müdürlüğünden alınan tarım arazisi gelir belgesi, 1 adet fotoğraf, bakım ücreti için bakıcı ve engelli vatandaş adına vukuatlı nüfus kayıt örneği belgeleri istenilecek.

15-16 EKİM İTİBARİ İLE EVDE BAKIM MAAŞI YATIRILAN İLLER;

İşin olsa üzerinden atılan mesaj ve yorumlara göre evde bakım ücretleri İstanbul İzmir ve Bursa illerinde bugünlerde yatırılmaya başlanacağı diğer illerde durum için ise Erzurum, Kırıkkale, Denizli, Düzce, Samsun yatan iller arasında. Sizde bulunduğunuz ilde ücretlerin yatırılıp yatırılmadığını yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim