İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM ihtiyaçları doğrultusunda Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden her sene polis alımları gerçekleştirmektedir. Polis alımı ilanları akademi tarafından hazırlanmakta ve kamuoyuna duyurulmaktadır. Buna göre geçtiğimiz haftalarda Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden lise, önlisans ve lisans mezuniyetleri için kaç kişilik polis alımı yapılacağı duyuruldu ancak net olarak tarih açıklanmadı.

Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan açıklama da lise, önlisans ve lisans mezuniyet grupları için toplam 16 bin 500 polis alımı yapılacağı açıklandı. Peki alımlar ne zaman yapılacak, hangi tarihlerde adayların başvuruları alınacak detayları açıklıyoruz.

MEZUNİYETLERE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde istihdam etmek üzere 16 bin 500 polis alımı yapılacaktır. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir? Buna göre lise mezunları için Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO 2 bin 500 polis öğrencisi alımı, önlisans ve lisans mezunları için Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM 10 bin polis öğrencisi alımı ve lisans mezunları için Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM 3 bin komiser yardımcısı öğrencisi alımı yapılacaktır. Bu alımlardan hariç ekstra bin kişilik alımın daha yapılması bekleniyor. Polis alımlarının ne zaman yapılacağı net olarak bilinmiyor ancak önümüzdeki haftalarda lise mezunları ve önümüzdeki aylar içerisinde ise önlisans ile lisans mezunları için polis alımlarının yapılması bekleniyor.

POLİS ALIMI, HABERLERİ VE MAAŞLARI BURADA