Türkiye genelinde Marmara Bölgesi, Akdeniz, Karadeniz bölgelerinde deniz sıcakladıkları merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son açıkladığı hava durum tahmin raporları belli oldu. İstanbul, Ankara, İzmir 16 ve 17 Mayıs cumartesi pazar hava durumu nasıl olacak? Sıcaklık değerleri ne olacak? MGM Türkiye geneli 7 günlük hava durumu tahmin raporlarından belli oldu.

YARIN HAVA DURUMU;

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden değerlendirme ve uyarılardan bir tanesi sıcak hava dalgası uyarısı oldu. 15 Mayıs tarihinde başlayacak ve etkisini 20 Mayıs tarihi saat 18:00'a kadar devam ettirecek. Bugün itibari ile başlayacak ve hafta içine kadar sıcaklıklar Ege, Marmara, İçanadolu ile Batı Akdeniz, Karadeniz bölgesinin mevsim normallerin üzerinde sıcaklıklara sahip olacak. Normal bir havaya göre 9 ile 13 derece arasında daha fazla sıcaklık olacak. Vatandaşların sıcak hav nedeniyle oluşması muhtemel olan güneş çarpmalarına karşı meteorolojiden uyarılar geldi.

16 MAYIS CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK!

Meteoroloji genel Müdürlüğünün 7 günlük hava durumu raporlarına göre sıcaklık değerleri mevsim normallerin üstünde seyredecek.

Ankara 18 ile 34 derece arasında, Antalya en yüksek sıcaklık 40, İzmir ilinde 22 ile 38 derece, İstanbul ilinde 19 ile 31 derece arasında sıcaklık bekleniyor.

18 MAYIS PAZAR ANTALYA, MUĞLA MERSİN TRABZON, İSTANBUL ANKARA HAVA SICAKLIK DEĞERLERİ

Pazar günüde sıcaklık değerleri daha fazla olacak. Antalya 41 derece, İzmir 38 derece, İstanbul 32 derece, Ankara 33 derece en yüksek sıcaklık değerlerine kadar çıkacak.