Koronavirüs ile mücadele kapsamında faaliyetlerine ara veren alışveriş merkezleri ne zaman açılacak? Geçtiğimiz günlerde Alışveriş merkezleri ve yatırımcıları derneği başkanı tarafından AVM'lerin açılmasına yönelik bir hazırlık yaptıklarını ifade etmişlerdi. İlk açılacak alış veriş merkezlerinin listesi de paylaşılmıştı. Buna göre İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir illerinde de açılması planlanan AVM'ler bulunuyor.

15 MAYIS ERKEN AÇIKLAMASI;

Alışveriş merkezleri yatırım derneği tarafından yapılan açıklamada 15 Mayıs tarihinde peyder pey avmlerin açılması için hazırlık yapıldığı herkesi sevindirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlük koronavirüs tablosunda da iyileşen hasta sayısı hızla artış gösteriyor normalleşme sürecini havaların ısınması ile birlikte ramazan bayramı ile birlikte girilmesi bekleniyordu. Fakat yeni bir açıklama Halk Sağlığı Uzmanları Derneğinden geldi. Açıklamada beklentilerin aksine bunun henüz erken olduğu ifade edildi. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi'de canlı yayında yaptığı değerlendirmede mutlaka illerde halk sağlığı merkezlerinden uzman görüşü alınması gerektiği konusunda uyarılar verilmişti. .

NORMALE DÖNÜŞ KADEMELİ OLARAK YAPILMASI;

Halk sağlığı uzmanları derneği yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Sarp Üner "AVM'lerin Mayıs ayında açmak salgın ile mücadelesini gevşetmek için henüz erken, normale dönüşün kademeli olarak yapılması gerektiği" ifade edildi.