Yeni normalleşme adamları kapsamında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

28 Mayıs 2020 tarihinde saat 15 00 da başlayan kabine toplantısında alınan kararlar Başkan Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile açıkladı. Yeni normalleşme adımları kapsamında 1 Haziran tarihinde uygulanacak kararlardan bir tanesi de şehirlerarası ulaşım kısıtlaması kaldırması oldu. Uygulamanın illerde herhangi bir olumsuz durum görülmesi halinde yeniden kısıtlamak edileceği ifade edildi. İdari izne bulunan personeller için mesai başlanacak.

Özellikle 15 ilde uygulanan hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarının bu hafta sonu yapılıp yapılmayacağı konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Başkan Erdoğan açıklamalarında 15 ilde şehirlerarası kısıtlamaya yer verirken bu illerde yapılan uygulamaya devam eden tüm vatandaşlar için kısıtlamanın yapılıp yapılmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Haber Türk televizyonlarında yapılan açıklamalarda bu illerdeki kısıtlamanın bu hafta sonu da devam edeceği ifade ediliyor. Bazı televizyon programlarında ise bu hafta sonundan itibaren kısıtlamanın uygulanmayacağını açıklandı. İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin bu akşam itibariyle 81 il genelinde gönderilmesi bekleniyor. Genelge  ya da İçişleri Bakanlığının yapacağı açıklamalar sonrasında kısıtlama ile ilgili kararlar belli oldu..

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 13 Büyükşehirde sokağa çıkma yasağı 30 mayıs ile 31 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak.

Editör: TE Bilisim