Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamasında 15 farklı alanda 1 milyon Yazılımcı İstihdamı için eğitimler verilecek. Eğitimler için başvuru nasıl yapılacak belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyon yazılımcı alımı için yeni bir proje başlattı. Buna göre yeni bir açıklama yapılarak, başvuru nasıl yapılacak? 1 milyon yazılımcı istihdamı şartları neler? 15 farklı alandaki alımlar nasıl yapılacak. Eğitim süresi ve detaylar haberde..

Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 Milyon yazılımcı projesi detayları açıkladı.

9 maddede 1 milyon yazılımcı alımı nasıl yapılacak. Başvuru şartları neler?

Sosyal medya üzerinden 1 milyon istihdam hesabı  ile yapılan açıklamada Bilgi teknolojileri alanında iş bulmak isteyen ve kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların öz geçmiş oluşturmaları gerekli olacak. BTK Akademisi üzerinden alınan eğitimlerin ve katılımcıların kazandıkları yetkinlikler ile istihdamlarda işverenler tarafından açılacak olan personel alımı havuzunda eğitim alanların niteliklerine göre önemli bir referans olacağı ifade edildi.

1 MİLYON YAZILIMCI EĞİTİMLERİNE NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığının oluşturdu siteye https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr adresinden kayıt olmak, cv bilgilerinin girişini yaparak BT Akademi üzerinden açıklanan 13 kategoride 46.742 dakikalık eğitimleri tamamlamak gerekli olacak.

15 farklı uzmanlıklarında alınan her eğitim sonrası başarı derecesi cv’ye eklenecek. Yazılımcı şirketler personel alımlarında aradığı kriterleri değerlendirirken bu sertifikalarda aldıkları eğitim puanları da görecekler.  

1 MİLYON YAZILIMCI ALIMINDA 15 KADRO HANGİLERİ;

Bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, proje yönetici, raporlama uzmanı, sızma testi uzmanı, siber güvenlik uzmanı, sistem uzmanı, test uzmanı, veri analisti, veri tabanı yöneticisi,, web tasarım uzmanı, yardım masası uzmanı, yazılım geliştirme uzmanı pozisyonları belirlendi alacakları eğitimler ise şu şekilde;

Algoritma, Big data, bilgisayar programlama, Block Chaın, İş zekası, işletim sistemi, mobil uygulama geliştirme, ofis programları, oyun programlama, proje yönetim, siber güvenlik, veri tabanı, web programlama derslerinden pozisyonların uygun olan alanlarında eğitimleri verilecek.