Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs vaka tablosunda gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.14 Mayıs karantina alınan yerleşim yerleri belli olmaya başladı. İllerde oluşturulan pandemi kurulları ve İl Umumi Hıfzıssıhha kurullarının aldıkları kararlar doğrultusunda vaka yaşanan yerleşim yerlerinde enfekte olan hasta sayısının artışına engel olmak için karantina başlatılıyor. Bazen bir apartmanda, bir caddede y ada mahallede olabiliyor.

Kastamonu iline giriş yapan kişiler için 14 günlük karantina uygulanacak. Denizli merkezde bir kaç mahallede, Manisa ilinde bazı yerleşim yerlerinde karantina başlatıldı.

10 İLDE MASKESİZ ÇIKMAK YASAKLANDI;

Koronavirüs vaka sayısına ve bulaş riski yükselen illerde dışarıya maskesiz çıkmak yasaklandı. Bu yerlerden bir tanesi Denizli, Bartın, Adıyaman, Balıkesir, Afyonkarahisar, Muğla ve Uşak illeri olarak açıklandı. 14 Mayıs tarihinde yeni iller daha eklendi. Bu iller ise Gaziantep, İzmir ve Adana illerinde kalabalık olan yerlerde çarşı ve caddelerde maskesiz girilmesi yasaklandı.

NORMALLEŞME TAKVİMİ;

Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında kademeli olarak bazı adımların atılması bekleniyor. Bunlardan bir tanesi 11 Mayıs itibari ile alışveriş merkezlerinin açılması, berber ve güzellik salonların çalışmaya başladı ile gerçekleştirildi. 9 Büyükşehirde daha giriş çıkış serbestliği getirildi. 20 yaş altı ile 65 yaş üstüne 4 saat dışarıya çıkma izni geldi.

Editör: TE Bilisim