Ramazan ayının bitimine birkaç gün kaldı. Buna göre Arefe günündan sonra Ramazan Bayramı resmen başlamış oluyor. Hükümet cephesinden yapılan açıklama ile Ramazan Bayramı hafta sonuna denk geldiği için tatilin uzatılması için ekstra idari tatil verilmesinin uygun olmadığı belirtilmişti.

Buna göre pek çok kişi 14 Haziran 2018 tarihi yani Ramazan Bayramından bir gün önceki gün olarak bilinen Arefe (arife) günü resmi tatil olup olmadığını merak etmektedir. Özellikle bu gün kamu kurumlarında işi olanların ve kamu kurumlarında çalışanların resmi tatil konusunda dikkat etmesi gerekiyor. Peki arefe günü resmi tatil mi, kamu kurumları açık mı, kapalı mı olacak?

14 HAZİRAN AREFE (ARİFE) GÜNÜ TATİL Mİ?

İşin Olsa ekibi olarak sizler için Resmi Gazete aracılığı ile bu konu hakkında yapılan açıklamaları inceledik buna göre Arefe gününün yarım gün tatil olduğu görülmektedir. Yani 14 Haziran 2018 Arefe (arife) günü yarım gün tatildir. Kurumlarda işi olan vatandaşların öğleden önce saat 12.30 13.00'a kadar işlemlerini halletmesi gerekmektedir. Çünkü öğleden sonra memurlar için resmi tatil başlayacak olup bir sonraki iş günü pazartesi günü olarak bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim