13 Haziran 2020 Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu açıklandı mı!

Sağlık Bakanı Fahrettin koca günlük olarak Türkiye genelindeki vaka sayıları, test sayısı ile günlük iyileşen hasta sayısı, Entübe hasta ve yoğun bakımdaki hasta sayıları ile diğer istatistikleri aktarmaya devam ediyor. 1 Haziran tarihinde Türkiye yeni normalleşme kapsamında 15 şehirde giriş çıkış yasağı kaldırılarak, hafta sonu uygulanan sokağa çıkmak kısıtlamasının bitirmesine, halka açık yerlerden Restaurant Cafe müzeler gibi yerlerin açılmasına karar vermişti. Yeni normalleşme kapsamında Sağlık Bakanlığı vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uygun hareket etmeleri konusunda ve maske kurallarına dikkat etmeleri konusunda sık sık uyarılar yapıyor. Vaka sayısı 900 lerden inmemesi bilim kurulu üyelerinde vatandaşların kurallara uyulması konusunda daha dikkatli olmalarını istiyor. 12 Haziran 2020 tarihli günlük vaka tablasında enfekte olan hasta sayısı 1195 açıktı. Sağlık Bakanı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada iyileşmemiş hasta sayısının 25 bin olduğunu ifade ederek yoğun bakım Entübe hasta sayısındaki artış sınırda olduğunu ifade ederek virüsün yayılmasında iyi niyetli hatalardan kaynaklandığı yenilerek Maske ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

GÜNLÜK VAKA SAYILARI;

12 Haziran günlük koronavirüs tablosu; bugünkü test sayısı 41013, vaka sayısı 1195, vefat eden 15 kişi, iyileşen hasta 1242 kişidir. Türkiye'de 11 Mart tarihinden itibaren toplam vaka sayısı 2541903 oldu. Bu hastalardan iyileşen 149. 102 oldu. Diğer yandan enfekte olan hastalardan  yoğun bakımda tedavisi devam eden 664 entübe olan ise 282 olarak olarak açıklandı. Hasta sayısındaki artış 13 Haziran tarihinde devam edip etmeyeceği önümüzdeki dakikalarda belli olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin koca son açıklamalarında İstanbul'da olduğunu 2 hafta önce açılan Profesör Doktor Feriha Öz acil durum Hastanesi'ni ziyaretini paylaşarak yeni hastane ziyaret olduğunu ifade etti. 13 Haziran günlük koronavirüs tablosu açıklandığında açıklamaya devam edeceğiz.

13 HAZİRAN GÜNLÜK VAKA TABLSOU AÇIKLANDI:

45 bin 092 testten bugün tespit edilen vaka sayısı 1459 olurken, vefat eden kişi sayısı ise 14 olarak açıklandı. https://covid19.saglik.gov.tr/