Ülkemizde bilindiği üzere ehliyet işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğünde yapılmaktaydı. Türkiye geneli ehliyet işlemlerinde görev yapan polis sayısının 13 bin olduğu belirtilmekte olup ehliyet işlemleri bundan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüklerinde yapılacak.

Ehliyet işlemlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'den Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne aktarılması ile 13 bin polisin göreve döneceğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu. Buna göre EGM'de ki açık polis sayısının bir kısmı bu şekilde doldurulmuş olacak.

5 BİN TRAFİK POLİSİ ALINACAKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da 5 bin trafik polisi alımı yapılacağı belirtilmişti. İşin Olsa ekibimizin yaptığı yorumlarda alımların bir bölümünün kurum içi atama ile yapılmasının tahmin edildiği belirtilmişti ve ekibimizin belirttiği gibi oldu.

Daha önce ehliyet işlemlerinde görev yapmakta olan polis memurlarının 3 bin tanesi trafik şubeye sevk edilecek. Buna göre açık trafik polisi sayısı 2 bine kadar indirilmiş olacak. Kalan 10 bin polisin ise yaşlarına ve uygunluğuna göre asayiş, spor, narkotik, terörler mücadele vb. gibi şubelere gönderilmesi beklenmektedir. Yine POMEM, PMYO, PAEM alımları da devam edecek olup bu sayede EGM'deki polis sayısı her geçen sene daha da artırılmaktadır.

Editör: TE Bilisim