Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile dün önemli bir duyuru yayımlandı ve 21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımlarını bekleyen adaylara müjde verildi. Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan açıklama da lisans ve önlisans olmak üzere toplam 13 bin kişilik polis alımının yapılacağı belirtildi.

Buna göre alımlar POMEM kapsamında yapılacak ve hem lisans mezununa hemde önlisans mezununa kadro ayrıldı. Biliyorsunuz ki önlisans mezunlarının POMEM'e başvuru yapabilmesi için çıkarılan KHK kararında müjde verilmişti.

POMEM ALIMI YAPILACAK

Polis Akademisi Başkanlığı 21. dönem POMEM alımlarında toplam 13 bin kişilik polis öğrencisi alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre lisans mezunları için kadın ve erkek 11 bin ve önlisans mezunları için kadın ile erkek 2 bin kişilik kadro ayrılmıştır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının toplam 13 bin kişilik kadro ilan ettiğini yukarıda belirttik. Peki başvurular ne zaman yapılacak. Polis Akademisinden başvuruya ilişkin bir duyuru gelmedi ancak Yozgat POMEM müdürü 20. dönem alımları bitmeden 21. dönem alımları başlayacak demişti. Yani alımların en geç 3 - 4 aya kadar yapılması bekleniyor. Tabi müracaatlar haftaya da başlayabilir birkaç ay sonrada başlayabilir. Yani tarih hakkında net bir bilgi yok.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim