Terörün var olması ve PKK'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesinde eylemlerine devam etmesi neticesinde buralarda işsizlik gederek artmaktadır. Bilindiği gibi GAP projesi başta olmak üzere pek çok tesisin yapımına PKK eylem yapmakta ve projelerin bitmemesini sağlamaktadır.

Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Hareket Timleri Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde terörü bitirmeye çalışmaktadır. Bölgenin PKK'dan silinmesi için çok sayıda firma yatırım için buraları tercih edecek. Diyarbakır'ın tekstil kenti haline getirilmesi çalışılmakta ve GAP projesinin en kısa sürede tamamlanması sağlanacak. Akabinde yıkılan evlerin tekrar eskisinden daha lüks hale gelmesi için anlaşılan inşaat firmaları bölgeye gelecek ve çok sayıda site tarzı lüks evler yaparak halka teslim edilecek.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanından Açıklama

120 Bin kişiye istihdam müjdesini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli verdi. Görüşmelerin pek çok konuda devam ettiğini belirten Gedikli bölgenin temizlenmesi ile çok sayıda tesisin kurulması için firmalar ile anlaşacaklarını belirti. Bölgenin büyük bir iş yeri haline gelmesi ile toplam 120 bin kişiye istihdam sağlanacak. Şuanda Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yoğun olarak varlığını PKK sürdürdüğü için pek çok iş sahibi buralara yatırım yapmak istemiyor. Çünkü yapılan yatırımlara PKK engel koymakta ve eylem yaparak iş yapacak kişilere maddi olarak zarar vermektedir.