Ülkemizde bilindiği üzere taşerona kadro yasasının çıkması için çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Buna göre yurt genel toplam 450 bin işçi kamuya alınacak. İlgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapıldı.

Buna göre belirtilen kurumların dışındaki kurumlarda istihdam etmekte olan 450 bin civarında taşeron işçi kadro alacak. Kadro alacak pozisyonlardan bir tanesi de güvenlik görevlileridir. Türkiye geneli toplam 120 bin güvenlik görevlisinin kadro alması beklenmektedir.

120 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ KADRO ALACAK

GÜSOD Başkanı Murat Kösereisoğlu tarafından yapılan açıklama da Türkiye geneli toplam 900 bin güvenlik görevlisinin bulunduğu, taşeron işçilerin kamuya alınması ile 120 bin güvenlik görevlisinin kamuya alınacağını belirtti.

Buna göre GÜSOD Başkanı Murat Kösereisoğlunun yaptığı açıklaması özel güvenlik görevlisi sektöründe faaliyet gösteren firmaların 300'ününün daha önce kaaptıldığı ve güvenlik görevlilerinin kamuya alınması ile pek çok firmanın zorluk çekeceğini 120 bin güvenlik görevlisinin kadroya geçeceğinden dolayı kapanan özel sektör güvenlik görevlisi firmaların bir bölümünün daha kapanma riski ile karşı karşıya kalacağını ifade etti. Taşeron yasasının çıkmasından sonra 3 - 5 ay arasında kadroya geçiş işlemlerinin tamamlanması beklenmektedir. Tabi sürecin güvenlik soruşturmasına göre değişebileceği beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim