12 yaşındaki canlı bomba üzerindeki bomba düzeneği ile birlikte teslim oldu. Polis güçlerine teslim olan genç çocuğun anlattıkları ise şok etkisi yarattı.


Faryab Polis müdürü kabilinden meydana getirilen açıklamada teyit bulunan 12 yaşındaki çocuğun ailesine Taliban’ın, 10 bin Dolar ifa yaparak intihar eylemcisi şekilde bakmak az daha kampa götürmüş olduğu belirtildi.
Polise verdiği tabir kendisinin ailesi kabilinden Taliban’a satıldığını tamlayan ve güvenliği zımnında adı açıklanmayan 12 yaşındaki intihar saldırganı çocuk, saldırılması maksut manşet merkezine teyit oldu. Polis kamerasına verdiği ifadede ’Taliban’ın ailesinden teyit aldıktan sonradan aylarca terbiye verdiğini tamlayan çocuk Götürdükleri kampta benim az daha onlarca çocuk vardı. Hepimize Allah önünde ölünce cennete gideceksiniz. Öldüreceğiniz insanoğlu kafir, onları gebertmek Allah önünde en dobra ibadettir diyorlardı. Bir gündüz bana da üzerimdeki bombalı yeleği giydirerek manşet karakoluna saldırmamı istediler. Ama ego bunu gerçekleştirmek istemedim ve teyit oldum dedi.

Polis Müdürü, Faryab ili Kaysar ilçesinde polise teyit bulunan 12 yaşındaki çocuğun ailesi kabilinden Taliban’a dünyalık karşılığı satıldığını öğrendik. Çocuğun ifadeleri çerçevesinde eş karşı anket başlatıldı. Konuyu koyu birlikte biçimde araştırıyoruz. Taliban hesabına pazarlığı kimlerin yaptığını belirleme ederek lazım işlemleri yapacağız diyerek konuştu.
Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim