Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'de eğitilmek üzere 21. dönem'de 12 bin öğrenci alımı yapılacağı Yozgat ili POMEM müdürü tarafından yapılan duyuru sonucunda açıklandı. Buna göre 21. dönemde Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için polis alımının yapılması bekleniyor.

21. dönemde kesin olarak PÖH sınıfı için personel alımı yapılacağı bilinmiyor ancak büyük ihtimal ile PÖH sınıfı için 21. dönem POMEM'de öğrenci alımı yapılacaktır. Yozgat ili POMEM müdürü tarafından yapılan açıklama ile 21. döneme 12 bin kişilik öğrenci alımı yapılmasının planlandığı duyurulmuştu.

ARANACAK ŞARTLAR

12 bin Polis Özel Harekat PÖH alımında aranacak olan şartlar henüz bilinmiyor ancak İşin Olsa ekibi ve adaylar için istenen şartları aşağıya sıralıyoruz.

En az lise mezunu olmak
Bayanlara kadronun ayrılması
Yaş şartının esnetilmesi
KPSS ve askerlik şartının aranmaması

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar talep edilmektedir.

TAHMİNİ ALIM TARİHİ

Yozgat ili POMEM müdürü tarafından yapılan açıklama ile alımların 20. dönem POMEM eğitimleri bitmeden yapılacağı öğrenildi. Buna göre 4 - 5 ay içerisinde 12 bin kişilik 21. dönem polis alımının gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfına personel alımı için yakın zamanda yeni bir duyurunun daha yapılması beklenmektedir.

PÖH DOĞU ve BATI İLLERİNDEKİ MAAŞLARI 
TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim