Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezine 12 bin öğrenci alımının planlandığı bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Yozgat ili POMEM müdürü tarafından yapılan duyuru sonucunda öğrenildi.

20. dönem POMEM alımları normal polislik için yapıldı ve 21. dönem POMEM alımlarının Polis Özel Harekat sınıfı için yapılması bekleniyor. Peki 21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi 12 bin Polis Özel Harekat (PÖH) alımı ne zaman yapılacak, aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir, lise ve önlisans mezunları başvuru yapabilecek mi?

ARANACAK ŞARTLAR

21. dönem POMEM 12 bin Polis Özel Harekat alımına ilişkin henüz aranacak şartlar hakkında bir bilgi yok fakat biz hem adayların hemde İşin Olsa ekibinin olması gerektiği şartları aşağıya sıralıyoruz.

Mezuniyetin lise düzeyinde olması
Yaş şartında esneklik yapılması
KPSS şartının aranmaması
Askerlik şartının aranmaması
Bayanlara kadro ayrılması

Yukarıda İşin Olsa ve adaylar tarafından istenilen şartlar belirtilmiştir. Bu şartlar aranırsa yine alımlarda büyük bir talep olacaktır bilindiği üzere geçtiğimiz PÖH alımına 300 bine yakın aday başvuru yapmıştı.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Yozgat ili POMEM müdürü tarafından yapılan açıklama da 20. dönem eğitimlerin bitmeden 21. dönem alımlarının yapılacağı belirtilmişti. Buna gör alımların 4 - 5 ay içerisinde yani 2017 yılında yapılması beklenmektedir. En kısa sürede Emniyet Genel Müdürlüğümüzden ya da Polis Akademisi Başkanlığımızdan konu hakkında açıklama beklemekteyiz.

PÖH DOĞU ve BATI İLLERİNDEKİ MAAŞLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
TÜM HABERLERİ BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim