Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarının karşılanması için aralıklarla Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile Polis Özel Harekat sınıfına öğrenci alımı yapılmaktadır. Bilindiği üzere 20. dönem POMEM'e 10 bin kişilik öğrenci alımı için adaylar müracaatlarını yapmıştı.

21. dönem POMEM'e 12 bin polis öğrencisi alımı müjdesi Yozgat ilinin POMEM müdürü tarafından duyurulmuştu. Ancak 21. dönem'in kesin olarak Polis Özel Harekat sınıfı için yapılıp yapılmayacağı belirtilmemişti. Peki 12 bin Polis Özel Harekat ilanı iptal olabilir mi? Onun yerine 12 bin polis memuru mu alınacak.

RESMİ GAZETE ADAYLARI ŞAŞIRTTI

25 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan ilan da Emniyet Genel Müdürlüğüne 32 bin komiser yardımcısı, polis memuru ve çarşı mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. Yani Polis Özel Harekat için her hangi bir bilgi verilmedi.

Peki 21. dönem 12 bin Polis Özel Harekat alımı iptal mi oldu? Buna göre 21. dönem POMEM'e PÖH yerine polis memuru mu alınacak? Bu konu hakkında henüz resmi bir bilgi yok. Ancak resmi gazetede komiser yardımcısı, polis memuru, çarşı ve mahalle bekçisi sınıfları için kadro verilmesi ve Polis Özel Harekat için her hangi bir bilgi verilmemesinden dolayı adaylar şaşırdı. PÖH alımı mı yapılacak yoksa normal polis memuru mu alınacak en kısa sürede umut ediyoruz ki İçişleri Bakanlığımızdan ya da Emniyet Genel Müdürlüğümüzden konu hakkında açıklama gelir.

DİĞER İLANLARI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim