O Daha 11 yaşında ve doğuştan kalp yetmezliği çekiyor. 11 Yaşındaki Deha İdil'e 1 hafta içerisinde gerekli olan donör bulunmazsa eğer belkide hayatını kaybedecek.


İki gün önce kalbi duran çocuk, doktorların müdahalesi sonucu yaşama döndürüldü. Başkent Ankara Hastanesi'nde yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayata tutunmaya çalışan küçük kızın anne-babasının endişeli bekleyişi devam ediyor. Kalp nakli için gerekli olan 0-18 yaş arasında AB (+) veya 0 (+) donörün bulunması için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım isteyen İdil’in anne ve babası iyi bir haber bekliyor.

DEDE: ORGAN BAĞIŞI YAYGINLAŞSIN

Telefonla ulaştığımız Deha'nın dedesi, Mustafa İdil organ bağışının yaygınlaşmasını dilerken "Bir bedennin başka bir bedende yaşamasını görmek kadar güzel bir şey var mı" dedi.

İŞTE DEDENİN SÖZLERİ:

'Deha baygın vaziyette yatyor, kendisine kalp nakli yapmak gerekiyor. Doktorlar uyutuyor, uygun donör bulunamadı, insanlardan bilinçli olmalarını bekliyoruz..

Öldükten sonraki süreçte bir insanın başka bir insan üzerinde yaşayacağını bilmek kadar güzel bir şey yok.

ORGAN BAĞIŞINI HERKES YAYSIN

 Herkes organ bağışını yaygınlaştırsın, duygusal olarak düşünsün. Deha'yı 10-15 gün uyutma durumları var.

ŞAHIS OLARAK KİMSE BAŞVURMADI

Şahıs olarak herhangi bir başvuru yok, hastaneler yardımcı olmaya çalışıyor ama uygun donör yok bekliyoruz

DEDE HAYIRSEVERLERE SESLENDİ

Hastane yardımcı oluyor, Dedesi olarak bekliyoruz, hayırseverler insanlardan yardım bekliyoruz, duyarlı olmalarını bekliyoruz"

DEHA'YA DONÖR BULUNMASI KONUSUNDA YARDIM OLMAK İSTEYENLER...

Deha'ya yardımetmek isteyenler, Başkent Ankara Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi bölümüne başvuru yapabilirler...
BAŞKENT HASTANESİ: 0312  203 68 68