Koronavirüs nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altında olanlara sokağa çıkma yasağı, 31 şehir giriş çıkışlar yasaklandı. Alınan tedbirlere ilave olarak yeni bir genelge daha açıklandı.

Ülke genelinde 30 büyükşehir bulunuyor ve Bu illere ilave olarak Zonguldak’ta dahil olmak üzere 31 şehiri kapsayan genelge bugün 22:15 sıralarında Valiliklere gönderildiği duyuruldu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR? 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesine göre alınan karara uymamakta ısrar edenlere 3 bin 150 TL idari para cezası veriliyor.

NE ZAMAN BAŞLAYACAK 11 Nisan 2020 saat 00:00'den itibaren başlayacak. 12 Nisan 00:00'a kadar devam edecek.

HANGİ İLLERDE UYGULANACAK? Zonguldak, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Antalya, Gaziantep, Aydın, Diyarbakır, Konya, Malatya, Eskişehir, Kayseri, Denizli, Tekirdağ, Mardin, Mersin, Samsun, Kahramanmaraş, Bursa, Van, Erzurum, Trabzon, Kocaeli, Manisa, Muğla, Şanlıurfa, Balıkesir, Sakarya, Ordu, Hatay illerinde uygulanacak.

11 NİSAN VE 12 NİSAN'DA AÇIK OLACAK YERLER!

Fırınlar, Eczaneler, kamu kurumları, su dağıtım şirketleri sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 2 günde açık olacak. Diğer açık olacak olan yerler ise şu şekilde açıklandı. sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerinin atıldığı iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurumları eczaneler, zorunlu kamu hizmeti kapsamında kamu kurumları, akaryakıt istasyonu veteriner klinikler, doğalgaz elektrik, petrol tesisler, PTT ve dağıtım şirketleri hayvan barınak çiftlik ve bakım merkezleri açık olacak.

KİMLER SOKAĞA ÇIKABİLECEK!

TBMM, medya çalışanları güvenlik görevlileri, acil çağrı merkezi çalışanları, elektrik su doğalgaz arızası ile görevliler, ürün ve malzeme nakili ile görevliler, PTT kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları, fırınlarda ekmek dağıtımında görevliler, Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı randevusu olanlar,

Editör: TE Bilisim