Koronavirüs ile mücadele tüm ülke genelinde devam ediyor. Bazı illerde vaka sayısında azalma olsa da yeni bir enfekte olan hasta görülme olasılığının olduğunu bu sebeple tedbirlere uymaya devam edilmesi gerektiği yetkililer tarafından açıklanıyor. Ek tedbir olarak bazı illerde sokağa maskesiz çıkmanın yasak olduğu açıklandı.

MASKE KULLANIMI ZORUNLU OLAN İLLER!

Denizli ilinde İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile maske kullanmak zorunlu oldu. İl genelinde sıkı tedbirler alınıyor. Bunlardan bir tanesi pazar yerlerinde toplu taşıma alanlarında ticari taksilerde olacak. İl genelinde açık alanlarda maske kullanmak zorunlu oldu.

Bartın ilinde 11 Mayıs itibari ile sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Yetkililer dışarıda maskesiz bulunan vatandaşlara maske dağıtımı yaptı.

KARANTİNAYA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ;

Gaziantep ili Sam mahallesinde 14 gün süre ile karantina nedeniyle giriş ve çıkışlar kapatıldı. Osmaniye ilinde Kadirli ilçesinde 24 Mayıs tarihine kadar bir evde karantina başlatıldı. Şanlıurfa ilinde il Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile Haliliye ilçesinde bir mahallede dört binada karantina işlemleri başlatıldı. 2 ilçedeki 5 binanın 14 gün karantina altına alınacak. Giriş çıkışlara izin verilmeyecek.

Adıyaman illine bağlı Gölbaşı ilçesinde Yeşilova köyünde ve ilçe merkezinde karantina başlatıldı. Ozan köyde de karantina nedeniyle köye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Şanlıurfa ili Sicverek ilçesinde tekstil fabrikasında çalıan 1 işçide koronavirüs vakası yaşandı. Fabrikada çalışan 65 işçi de 14 gün sire ile karantinaya alındı. 

Diğer bir gelişme ise yurtlarda karantina altına alınan 60 bin 835 kişinin tahliye edildiği açıklandı. 77 ilde 165 yükseköğrenim kurumunda devam eden uygulamada 2011 afad personeli görevlendirilmişti.

Editör: TE Bilisim