27 Şubat günü yaşanan üzücü gelişme neticesinde İdlib'de 33 kahraman Türk askeri şehit oldu. Bu olaydan sonra hükümet cephesinden yapılan açıklama ile sınırların artık açılacağı ve yurt dışına gitmek isteyen mültecilere engel olunmayacağı belirtildi. Buna göre 27 Şubat gecesinden bu yana sınırlarda Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kimseye engel olmuyor ve mülteciler Bulgaristan ile Yunanistan'a doğru gidiyor. Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bugün çok önemli bir açıklama yapıldı ve Edirne sınırında görevlendirilmek üzere tam teçhizatlı bin polis özel harekatın görevlendirileceğini duyurdu. Peki bu durum PÖH alımının önünü açar mı?

PÖH Alımı Yapılır Mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde on binden fazla özel harekat polisi bulunmakta olup bu personeller Türkiyenin dört bir yanında ortak görevlere verilmektedir. Buna göre bugün 1000 pöh hizmet noktalarından ayrılarak Edirne sınırına görevlendirildi. Bu durum diğer PÖH personellerinin daha fazla çalışmasına neden olabilir ve mülteci krizi henüz geçmediğinden dolayı PÖH alımına yarayabilir.

Erkek PÖH Uzun Zamandır Alımıyor

En son PÖH alımı 25. dönem POMEM'den gerçekleştirildi ve bu personellerinde kadın olduğu duyuruldu. Buna göre erkek PÖH alımı en son 19. dönemden yapılmıştı ki üzerinden uzun yıllar geçti ve 1000 pöh'ün Edirne sınırında görevlendirilecek olması yeni pöh alımına işaret olabilir.

Editör: TE Bilisim