Türkiye' yi etkisi altına kalan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatilleri uygulanmaya devam ediyor. Ülkemizde farklı şehirlerde ve ilçelerde, eğitimlere ara veriliyor. Valilikler tarafından yapılacak açıklamalar, öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Öğrenciler kadar velileri de yakından ilgilendiren kar tatillerine yönelik güncel listeyi sizlerle paylaşıyor olacağız. Günlük olarak kar tatili ilan edilen iller var mı, okulların tatil olduğu iller hangileri, 10 ocak kar tatili sorularına yönelik güncel bir liste hazırlayarak sizlere sunmaya çalışacağız. Bu bağlamda aşağıdan güncel listeye erişim sağlayarak kar tatili ilan edilen illere, 10 Ocak 2019 için uygulanan kar tatillerine göz atabilirsiniz.

6 ilde eğitime kar engeli

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 ilde şuan itibariyle eğitimde kar tatili uygulaması yapılacak. Kar tatili ilan edilen il ve ilçelerin listesi şu şekilde:

Van

Van' ın Çatak ve Çaldıran ilçesinde okullar tatil edildi

Bingöl

Bingöl ilinde aşırı buzlanma nedeniyle 6 ilçede eğitime ara verildi. Bu ilçeler Adaklı, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Yedisu olarak açıklandı.

Bitlis

Valilik tarafından yapılan açıklamada Tatvan ilçesine bağlı tüm ilçe ve köy okullarında eğitime ara verileceği bildirildi.

Gaziantep

Gaziantep' in Nurdağı ilçesinde taşımalı eğitim gören tüm okullarda kar tatili uygulanacağı aktarıldı.

Kars

Kars' ın Sarıkamış ilçesinde, ilçe ve köy okullarında 1 gün süreyle kar tatili uygulanacaktır.

Niğde

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada okulların tatil edildiği bilgisi paylaşıldı.

Nevşehir

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı belde ve köylerde okullarda eğitime kar tatili uygulaması yapılacaktır.

Elazığ

Elazığ'ın Karakoçan ve Palu ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verilmiştir.

Editör: TE Bilisim