65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kısıtlaması Pazaryeri ve toplu taşıma kullanım kısıtlaması getirilen il sayısı 10'a çıktı.

Koronavirüs vakalarına bağlı olarak illerde kurulan ilk pandemi kurulları Valilik Başkanlığında covid-19 önlemleri için bazı tedbirler almaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 65 yaş üstü için alınan tedbirlerden bir tanesi havalimanlarında oldu. Bu yaş grubundaki kişilerin yolcuklarında virüs bulaş riskine yönelik yeni tedbirler açıklandı. Bu kapsamda tarafından İstanbul Havalimanı işletmelerinde yapılan açıklamada yaş şartını da 65 yaş üstü olan kişilerin ayrıcalıklı olarak yolculuk yapabilecekleri ifade edildi.

Gaziantep, Sivas gibi vaka sayıları yukarıda olduğu illerde içinde bulunan 7 ilde geçtiğimiz günlerde kısıtlama açıklamaları gelmişti. 16 Ağustos 2020 tarihi itibariyle 3 ilde daha 65 yaş üstüne virüs kısıtlamasını geldiği açıklandı. Bu illerin başında Batman Valiliği'nden yapılan açıklama kapsamında saat 10:00 ile 17:00 aralığında yaş grubundaki kişilerin dışarı çıkabilecekleri ifade edildi. Belirtilen yaş aralığıdna dışarı çıkma kısıtlaması olacak. Sivas Valiliğinden yeni bir karar açıklandı. Bu kapsamda taziye için vatandaşların bir araya girmesi yasaklandı.

10 İLDE 65 YAŞ SÜTÜNE KISITLAMA 

Geçtiğimiz günlerde gelen bazı vakaların cenazelerde bir araya giren insanlardan bulaştığı ifade edilmişti. Düğün törenlerine genel olarak uygulanan sokak düğünlerinin 17:00 ile 22:00 arasında yapılmasına karar verildi. Ayrıca düğünlerde yemek ikramın kaldırılacağı ifade edildi. Sivas ilinde 65 yaş üstüne yönelik olarak alınan tedbirler de ise; sabah 10:00 ile öğleden sonra 17:00 aralığında sokağa çıkmaları kısıtlandı. Park, kalabalık alanlar, pazar yeri gibi yerlerde belirlenen saatler dışında bulunmasına izin verilmeyecek.

MANİSA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA;

Son bir kararda Manisa Valiliği tarafından açıklandı. Manisa il pandemi kurulu Hıfssıhha Kurulu toplandı ve alınan tedbirlere göre düğünlerde 1. derece yakınlar dışındaki kişilerin 65 yaş üstüne kısıtlama getirilecek ve toplu taşıma araçları hisse 17:00 ile 20:00 arasında kullanılabilecek. Vatandaşların 65 yaş üstü vatandaşların pazar yerlere saat 17.30 dan sonra girebilmeleri izin verilecek.

CEZASI NE KADAR? Kabahatlar Kanunu'nun 32. Maddesine göre alınan tedbirlere uymayanlara 392 Tl idari para cezası veriliyor. Kurallara uymamakta ısrar edenlere adli işlem başlatılıyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim