İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü EGM seçkin sınıfları ile yurt içi operasyon faaliyetlerine devam etmekte olup adayların en çok rağbet gösterdiği kadrolardan bir tanesi Polis Özel Harekat PÖH sınıfıdır. PÖH alımı en son 19. dönem Polis meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında yapıldı ve 10 bin kişilik öğrenci alımı yapıldı.

Bu alımdan sonraki 20. dönem POMEM, 21. dönem POMEM ve 22. dönem POMEM polis memuru sınıfı için yapıldı. Buna göre Polis Özel Harekat PÖH sınıfı alımı için adaylar şimdide gözlerini 23. dönem POMEM'e çevirdi. Buna göre 23. dönem POMEM'e 10 bin polis alımı yapılacak ancak alımlar PÖH sınıfı için mi yoksa polis memuru sınıfı için mi yapılacak henüz bilinmiyor.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da Polis Özel Harekat PÖH alımına yoğun rağbet gösterildiği ve bu sebepten dolayı yaş şartı hakkında güncellemeler yapıldığını belirtmişti. Son 3 dönemdir polis memuru alımı yapılıyor ve merakla beklenen Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılmadı.

Öyle ki 23. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımı lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den sonra yapılacak. KPSS lisans 22 Temmuz itibari ile yapılacaktır. Bu tarihten sonra 23. dönem POMEM kapsamında yapılacak olup bu alımın PÖH sınıfı için yapılmasına adaylar talep etmektedir.

Editör: TE Bilisim